Smaki Japonii w Małym Trójmieście
Sushi zdobywa nowych zwolenników ze względu na oryginalność i nowe smaki. O tym, że sushi to nie tylko jedzenie, a cały rytuał przekonuje Restauracja Japońska Magia Sushi w Rumi. To kalejdoskop smaków i zapachów. Odważnych, intrygujących i zupełnie niecodziennych.
– Sushi łączy w sobie japoński styl życia, filozofię zdrowego żywienia i kultywowaną od ponad setek lat tradycję przygotowywania tej potrawy – mówi Sławomir Różewski, Sushi Master. – Właśnie dlatego, tak ogromną wagę przykłada się do estetyki. Kolorystyka i kompozycja potraw jest równie istotna co ich smak. Posiłek zmienia w ucztę zmysłów.
O wyjątkowości potraw decydują najwyższej jakości składniki: tylko świeże produkty, ryby, owoce morza oraz oryginalne przyprawy, wyjątkowe sosy i tempury, przygotowywane zgodnie z tradycją kuchni japońskiej. Popijając tradycyjną zieloną herbatę, japońską nalewkę Choya z zielonej śliwki ume, sake podawane na ciepło lub japońską whisky, można delektować się sushi, krewetkami w tempurze oraz daniami rybnymi m.in. okoniem morskim pieczonym w paście miso, czy pieczonym węgorzem w sosie kabayaki.